Support Forum

[Question] [Bug] Length of reinforcement [Solved]


I found an issue with the calculation of the total length of a reinforcement. The length automatically changes if the placement is not aligned.

Step 1: The reinforcement is aligned with the formwork. Length = 1.42m OK.
Step 2: Added a non-aligned placement, length still OK.
Step 3: Deleted the original placement, length changes. Length = 1.35m NOT OK (!)

Has anyone encounter this bug? How can I get the correct length in the report?

Thanks,

Otto

Attachments (3)

img
Step 1-Horizontal placing.PNG
Type: image/png
Downloaded 192 times
Size: 10,47 KiB
img
Step 2-Non-aligned placement.PNG
Type: image/png
Downloaded 173 times
Size: 11,72 KiB
img
Step 3-Wrong lenght.PNG
Type: image/png
Downloaded 165 times
Size: 16,18 KiB

Show solution Hide solution

Thank you Johan for taking a look, indeed it is a problem with the Options settings. The original reinforcement (I'm copying it from another project via the Library) was set to calculate the length adding up each of the segments. When I changed the placement it switches to calculate the "actual length" automatically.

Thanks,

Otto

Attachments (1)

img
Actual length.png
Type: image/png
Downloaded 184 times
Size: 46,19 KiB
1 - 3 (3)
  • 1

Hi Otto,

In my 2016-1-11, I was not able to mimic your bug. The bar lenghts are equal both times. Maybe its a Options settings issue?

BR,
JP

Thank you Johan for taking a look, indeed it is a problem with the Options settings. The original reinforcement (I'm copying it from another project via the Library) was set to calculate the length adding up each of the segments. When I changed the placement it switches to calculate the "actual length" automatically.

Thanks,

Otto

Attachments (1)

img
Actual length.png
Type: image/png
Downloaded 184 times
Size: 46,19 KiB
1 - 3 (3)
  • 1

https://connect.allplan.com/ uses cookies  -  More information

Accept