Výsledek hledání

1 - 2 (2)
  • 1
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016  | Poslední změna: 30.09.2020
Not voted yet. Be the first to vote this FAQ as helpful!

Dotaz:

Lze při instalaci síťového manažera uvolnit pro uživatele vícero projektů zároveň?



Odpověď:

Je možné uživatele uvolnit pro více projektů resp. určit jako vlastníka projektu.

Postupujte při tom následovně:

Přihlaste se jako správce programu Allplan.
Založte případně pro nového uživatele Windows přístup do programu Allplan: Allmenu -> Síťový manager -> Konfigurace -> zřídit uživatele
(od Allplan 2014:Allmenu -> Síťový manager -> Správa uživatelů)

Spusťte Allplan a ProjectPilot
Soubor-> ProjectPilot

Otevřete v levém okně složku Projekty.
V pravém okně Obsah "Projektů" jsou vypsány jednotlivé projekty.

a. Více projektů schválit:
Označte v pravém okně požadované projekty, ke kterým mají uživatelé získat nebo mají přijít o přístup (klávesy CTRL, resp. SHIFT, nebo přetáhnout okno).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Oprávněné přidat / odebrat...
Dialogové pole Oprávněné přidat / odebratje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu všech uživatelů, kterým chcete přidat, resp. odebrat přístupová práva pro označené projekty.
Upozornění:
Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze pro výběr; nepředstavuje žádný přehled oprávněných uživatelů aktuálně přiřazeným projektům.

Klikněte na Přidat resp. Odebrat.
Pro zvolené uživatele se přidají, resp. odstraní přístupová práva. Přitom není důležité, zda již přiřazení oprávnění uživatelé se znovu přidávají, resp. nepřiřazení uživatelé se odebírají.

b. Určit vlastníka projektu pro vícero projektů
Označte v pravém okně požadované projekty, pro které chcete definovat vlastníka (klávesy CTRL, resp. SHIFT).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Změnit vlastníka projektu...
Dialogové pole Určit vlastníkaje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu uživatele, který má být novým vlastníkem označených projektů.
Upozornění: Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze k volbě; pouze jeden uživatel může být definován jako vlastník

Klikněte na OK.

c. Vlastníka projektu určit pro jeden projekt resp. projekt jednotlivě schvalovat (také pro dřívější verze):
Klikněte v pravém okně ProjectPilotu pravým tlačítkem myši na požadovaný projekt a pak v kontextovém menu na Vlastnosti.
V okně Vlastnosti pro <Název projektu>můžete v registru Bezpečnost určit vlastníka a oprávněné.



Upozornění:

Předpokladem pro přidání/odstranění uživatele projektu a pro definování vlastníka projektu je, že dotčené projekty jsou již konvertovány v aktuálním formátu programu Allplan.

Uložit PDF  FAQ_CS_Uvolneni_vice_projektu_pro_uzivatele.pdf ...
Verze:  Allplan 2019  | Poslední změna: 04.03.2019
1 user(s) found this FAQ helpful

Otázka:


Jak mohu aktivovat svou licenci Allplan Online-Produktu a tuto licenci přiřadit jiné osobě?


Odpověď:



1. Nutné požadavky

Internetové připojení a internetový prohlížeč

2. Získání licence

Vaše Allplan Online-Produkty můžete získat dvěma způsoby.

2.1 Allplan Shop (shop.allplan.com)

Allplan Options, Bimplus Options
a. Vložte Allplan Online-Produkt s požadovaným množstvím do nákupního košíku
b. Postupujte podle nákupního procesu až do konce a proveďte nákup.
Po zakoupení bude vaše licence přiřazena k vašemu Bimplus týmu a můžete ji spravovat pod "My Account" - "Subscriptions & Users".

2.2 Kontaktujte svého Allplan obchodníka ve vaší oblasti.

3. Přiřazení licence

Vaši Allplan Online-Produkt licenci můžete spravovat v Allplan Schop pod "Subscriptions & Users" nebo také na portálu Bimplus pod menu "Členové týmu".

3.1 Přihlašte se na Allplan Shop nebo na portál Bimplus.

• Allplan Shop: Klikněte v části "My Account" na "Subscriptions & Users"
• Bimplus Portal: Klikněte na menu "Členové týmu".

3.2 Vyberte Váš Allplan Online-Produkt - karta na pravé straně.

3.3 Nyní můžete přiřadit členům týmu jednu nebo více Allplan Online-Produkt licencí. Vyberte uživatele ze seznamu a přiřaďte licenci kliknutím na zaškrtávací políčko. Přidělenou licenci můžete kdykoli zrušit zrušením zaškrtnutí políčka před uživatelem.
Pokud nenajdete osobu, kterou chcete v seznamu, přiřadit k Allplan Online-Produkt licenci, můžete kliknout na tlačítko "Invite New Bimplus Team Member", zadat e-mailovou adresu a přiřadit roli.

Důležité: Nepřiřazujte roli administrátora týmu novému členovi týmu, pokud to není absolutně nutné. Správce týmu má více práv než správce projektu. V projektu Bimplus a správě uživatelů můžete definovat správce projektu.

Nového člena týmu naleznete v seznamu, jakmile tento nový člen přijme pozvánku.

4. Správa uživatelů a přiřazování uživatelů k projektu

Allplan Online-Produkty jsou řešení založená na technologii cloud. Řízení uživatelských účtů Bimplus se proto používá při spolupráci na projektu.
Chcete-li definovat členy projektu, použijte administraci projektu Bimplus. Musíte pozvat nové členy projektu do projektu Bimplus.
Pokud tito členové projektu Bimplus chtějí také používat Allplan Online-Produkty, musíte každému členovi projektu přiřadit Allplan Online-Produkt licenci.

Uložit PDF  FAQ_CS_Licencovani_Allplan_Online-Produktu.pdf ...
1 - 2 (2)
  • 1
https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím