Support Forum

Problém s rysovaním


Zdravím, z ničoho nič mi nastala situácia, že nie je možné rysovať v architektúre steny. Teda ako náhle idem rysovať stenu - vyberiem si ju a nezvolí mi ju. Na zlomok sekundy sa objaví dialóg so stenou a v zápätí sa zavre. Takisto ani keď prevezmem formát zo steny už narysovanej, skrátka nejde to. Neviem kde sa stala chyba, ani po vypnutí a zapnutí allplanu ani novom spustení počítača to nefunguje. Všetky ostatné prvky architektúry fungujú normálne. Skúšal som to i v inom projekte a ani tam to tiež nejde. Používam allplan 2009...

Problém som z časti vyriešil, preinštaloval som allplan a už to ide, ale nie z najnovším kancelářom, čo som mal vytvorený v allplane ale zo starším. Neviem kde sa stala chyba, že kancelář, ktorý som používal a mal doplnené niektoré veci zrazu z ničoho nič prestal fungovať. Nevie náhodou niekto v čom by to mohlo byť? Mal som tam napríklad dodefinované vlastné čiary, pridal som si štýlovú plochu zeminy do contentu a ešte niekoľko zmien ako farby čiar a podobne.
Nerozumiem tomu, jediné čo som spravil mimoriadne bolo to, že keď mi vypísal allplan, že som dosiahol maximálnu velikosť dokumentu uložil som fóliu s komprimáciou a od tedy sa to pokazilo. Ale steny nešlo kresliť v žiadnom projekte, vymyká sa to môjmu chápaniu ;).