Support Forum

Export planu do PDF


Zdravím, potreboval by som výkres napr. formát A1 vytlačiť na konzultáciu na A4 aby som nemusel plotrovať. Je na to v allplane nejaká možnosť?

Ďakujem

Zdravím.
Sú 2 spôsoby:
pokiaľ netlačíte priamo na tlačiareň, ale do pdf, tak ani nie je potrebné zmenšovať plán, pretože pri tlačení aj veľkého A1 pdfmôžete zvoliť tlač na iný formát napr. A4 a obsah sa zmenší na tlač. plochu.
Druhá možnosť je mať pripravený plán napr. veľkosti A1 a vo fnc. tisk plánu - karta Nastavení upraviť faktor zväčšenia napr. 0.25, poprípade ešte otočiť orientáciu plánu o 90 stupňov.
Následne stačí zvoliť export dat do pdf a zakliknúť možnosť celý obsah plánu (to jest vytlačí len zmenšeninu plánu, nie celý prázdny papier A1).

Nezabudnite následne vrátiť späť nastavenie faktora na 1.

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
227-mal heruntergeladen
Größe: 51,64 KiB
Typ: image/jpeg
230-mal heruntergeladen
Größe: 69,17 KiB

Pardon. Zle som sa vyjadril. Mal som na mysli to, že tu A1 by som chcel tlacit v oroginalnej mierke. Len by som to nechcel tlacit na plotri ale na tlaciarni co mam doma. Tak ze by som si vytlacil ten vykres ako ciastkove A4-ky.

Dakujem

Ak chceš tlačiť plán väčšieho formátu postupne na A4, nastav si veľkosť stránky a výstup. formát tlačiarne na A4 a postupne posúvaj tlačovú oblasť pomocou funkcie Posunout atránku.

Anhänge (1)

Typ: image/jpeg
228-mal heruntergeladen
Größe: 62,95 KiB