Verze:  Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016  | Poslední změna: 17.10.2018

Dotaz:

Lze při instalaci síťového manažera uvolnit pro uživatele vícero projektů zároveň?



Odpověď:

Je možné uživatele uvolnit pro více projektů resp. určit jako vlastníka projektu.

Postupujte při tom následovně:

Přihlaste se jako správce programu Allplan.
Založte případně pro nového uživatele Windows přístup do programu Allplan: Allmenu -> Síťový manager -> Konfigurace -> zřídit uživatele
(od Allplan 2014:Allmenu -> Síťový manager -> Správa uživatelů)

Spusťte Allplan a ProjectPilot
Soubor-> ProjectPilot

Otevřete v levém okně složku Projekty.
V pravém okně Obsah "Projektů" jsou vypsány jednotlivé projekty.

a. Více projektů schválit:
Označte v pravém okně požadované projekty, ke kterým mají uživatelé získat nebo mají přijít o přístup (klávesy CTRL, resp. SHIFT, nebo přetáhnout okno).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Oprávněné přidat / odebrat...
Dialogové pole Oprávněné přidat / odebratje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu všech uživatelů, kterým chcete přidat, resp. odebrat přístupová práva pro označené projekty.
Upozornění:
Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze pro výběr; nepředstavuje žádný přehled oprávněných uživatelů aktuálně přiřazeným projektům.

Klikněte na Přidat resp. Odebrat.
Pro zvolené uživatele se přidají, resp. odstraní přístupová práva. Přitom není důležité, zda již přiřazení oprávnění uživatelé se znovu přidávají, resp. nepřiřazení uživatelé se odebírají.

b. Určit vlastníka projektu pro vícero projektů
Označte v pravém okně požadované projekty, pro které chcete definovat vlastníka (klávesy CTRL, resp. SHIFT).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Změnit vlastníka projektu...
Dialogové pole Určit vlastníkaje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu uživatele, který má být novým vlastníkem označených projektů.
Upozornění: Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze k volbě; pouze jeden uživatel může být definován jako vlastník

Klikněte na OK.

c. Vlastníka projektu určit pro jeden projekt resp. projekt jednotlivě schvalovat (také pro dřívější verze):
Klikněte v pravém okně ProjectPilotu pravým tlačítkem myši na požadovaný projekt a pak v kontextovém menu na Vlastnosti.
V okně Vlastnosti pro <Název projektu>můžete v registru Bezpečnost určit vlastníka a oprávněné.



Upozornění:

Předpokladem pro přidání/odstranění uživatele projektu a pro definování vlastníka projektu je, že dotčené projekty jsou již konvertovány v aktuálním formátu programu Allplan.

Uložit PDF  FAQ_CS_Uvolneni_vice_projektu_pro_uzivatele.pdf ...
https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím