Allplan Fórum

Počet ks v popise výstuže


Dobrý deň, kreslím výstuž do asociatívneho pohľadu, ktorý je ako pasívny (kvôli práci na sieti) a vznikol mi problém, že keď uložím prúty do pohľadu, všetko funguje, ale pri popise mi vôbec nechce vyhodiť aj počet kusov, hoci je zaškrtnutý, že tam má byť. Podobne ak urobím, celkový výťah danej položky pri výťahu mi všetko zobrazí okrem počtu kusov. Neviem čo s tým, aj v nastaveniach mám zaškrnuté čo má obsahovať položka ale počet ks nezobrazuje ani tak.

Přílohy (3)

Type: image/png
Staženo 441
Size: 53,17 KiB
Type: image/png
Staženo 437
Size: 202,22 KiB
Type: image/png
Staženo 452
Size: 276,54 KiB

Dobrý den,
nemůžete vyztužovat do pasivního asociativního pohledu/řezu.
Pracovní folie musí být aktivní.

S pozdravem
Jana Nekovářová
Allplan Campus Team

No ja som sa opieral o tento postup v tomto tutoriály str. 135 https://connect.allplan.com/cz/skoleni/dokumentace.html?tx_maritelearning_pi1%5Bdownload%5D=1253&tx_maritelearning_pi1%5BdownloadCat%5D=&tx_maritelearning_pi1%5Baction%5D=single&tx_maritelearning_pi1%5Bcontroller%5D=Download

Lebo ak nemôžem vystužovať tak aby som mal pasívne zvolenú fóliu s asociatívnymi pohľadmi ako píše spomínaný tutoriál, znamená to, že ten čo na sieti robí tvary musí mať vlastné asociatívne pohľady a ten čo kreslí výstuž tiež, čím sa zdvojnásobuje práca a začína to byť menej efektívne a stráca sa aj význam použitia nastavenia hladín zvlášť pre výstuž a zvlášť pre tvary. Viete mi poradiť ako zabezpečiť spoluprácu viacerých kolegov na jednom projekte, aby jeden robil nerušene tvary a druhý kreslil výstuž do tých istých tvarov? Viem, že je možnosť skopírovať asoc. pohľady z tvarov do ďalšej fólie, ale zdá sa mi to zbytočné, keď samotné vystužovanie ako také funguje aj na pasívnych pohľadoch bez problémov až na ten popis. Nerozumiem však z akého dôvodu to allplan nedokáže, lebo fyzicky je počet kusov výstuže v danej fólii jasný.

Přílohy (1)

Type: image/png
Staženo 386
Size: 112,26 KiB

Prišiel som však na to, že počet kusov mi allplan nepíše ani keď to robím, ako ste mi odporučili s modifikovateľnými fóliami. V čom by mohol byť problém?

Takže nakoniec som prišiel na to, kde je chyba. V nastaveniach vystužovania pre popis je symbol zalomenia riadku, ktorý z nejakého dôvodu nemôže byť na mieste za popisom počtov kusov, lebo potom popis nezobrazuje. Nesúvisí to s pasivitou alebo modifikovateľnosťou fólií. Vystužovanie v pasívnom asociatívnom pohľade funguje bez problémov.

Přílohy (2)

Type: image/png
Staženo 482
Size: 243,04 KiB
Type: image/png
Staženo 516
Size: 316,02 KiB

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že se dotaz týká komerční verze Allplanu, použijte prosím standartní hotlinový kanál vlastníka komerční verze.

S pozdravem
Jana Nekovářová
Allplan Campus Team


https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím