Support Forum

[Frage] Mazání výztuží


Dobrý den
Jedná se problém u verze Allplanu 2017
Při natažení prvku pravým tlačítkem myši z asistentů pro vyztužování se mi stane to, že nemůžu smazat jakoukoliv výztuž umístěnou v dané folii.
Popis problému: Označím prut/třmínek dám smazat a prut/třmínek jen problikne a stále tam je a je možné ho i v klidu označit a editovat rozteče a uzlovou editací upravit, ale nejde smazat.
Stejný problém se mi stal u asociativních řezů, které nešli smazat protože tam byli dané tyto pruty. Jakékoliv nové pruty po tomto natažení z asistentů nejdou smazat.
Restart programu/ PC nepomáhá a změna aktivních folií také ne.
Jediné co s tímto pomáhá je přes Allmenu cleanstd a cleanreg při čemž musím vždy znova importovat nastavení a pracovní prostředí.

Vyšel už na tento problém hotfix? Nepodařilo se mi nalézt.

Podľa popisu je vo vkladanom objekte chybná výstuž, ktorá blokuje ďalšie akcie aby sa predišlo ďalšiemu poškodzovaniu. V niektorých prípadoch pomáha vymazanie príslušnej položky výstuže priamo fukciou "vymazať položku".

K poškodeniu objektu mohlo prísť aj napr. aktualizáciou Windowsu, kde mohla byť zmenená niektorá z knižníc generujúcich objekt (smartparty a pythonparty).

Nakoľko Allplan 2017 už nie je podporovanou verziou, žiadne ďalšie hotfixy či aktualizácie dát nie sú plánované. Posledný by mal byť 17-1-12.

S pozdravom | Best regards | Mit freundlichen Grüßen

Michal Karpel
Allplan Quality control SK


https://connect.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren