Support Forum

ROHOVÝ PŘEKLAD [Gelöst]


Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak tvoříte rohový překlad nad oknem, popř. tvar"U" a parapety. Přes věnec se nevykazuje správně - neodečítá kubaturu zdiva. Parapety neprovede dobře.

Děkuji.

Rohový preklad vytvoríte cez fnc. Preklad (Architektura - Špeciálne: steny,...) na 2x. najprv jeden preklad nad jednou stranou rohového okna a potom nad druhou.
Fnc. parapet je určená pre klasické okno, ktorého spodná hrana je vodorovná. Môžete napr. použiť fnc. Zábradlie na vytvorenie parametrického tvaru parapetu načítaním vlastného profilu do madla zábradlia (profil musí byť vytvorený polygonovou čiarou).

Anhänge (2)

Typ: image/jpeg
910-mal heruntergeladen
Größe: 86,98 KiB
Typ: image/jpeg
1114-mal heruntergeladen
Größe: 298,10 KiB

Díky za odpověď. Měl jsem především na mysli, aby se vykazovalo automaticky zprávně v legendách, což při tomto postupu nebude. Výpis pak zobrazí 2 překlady, přestože se jedná pouze o 1. Parapet nevykáže.

Dobrý deň.
Preklady sa vykazujú správne, pretože sú tvorené z 2 dielov. Pre každú stranu je samostatný diel.Takto ale môžete vykázať ich reálne rozmery.
Ak by ste ich chceli vykazovať ako jeden preklad, môžete previesť preklady na 3d telesá, zjednotiť ich do jedného 3d telesa a na toto teleso pridať atribúty (Názov objektu,...)
Potom už len stačí upraviť definíciu legendy prekladov, aby vykazovala aj prvky, ktoré nie sú už prekladmi, ale plnia ich funkciu (napr. podľa atribútu Názov objektu)
podobne by sa to dalo aj pre parapet.

Anhänge (3)

Typ: image/jpeg
626-mal heruntergeladen
Größe: 141,92 KiB
Typ: image/jpeg
684-mal heruntergeladen
Größe: 43,48 KiB
Typ: image/jpeg
605-mal heruntergeladen
Größe: 212,01 KiB

Nápad je to dobrý, nicméně má své nedostatky. Fyzicky je rohový překlad (např. bez podpěry v rohu) opravdu pouze jeden prvek - monolit. Proto mi připadá hloupé jej vykazovat dvěmi prvky. Při převodu na 3d těleso a sjednocení se u prvku bez použití vzorce vykáže maximálně m3 nebo ks. Obecně se ale u překladu v legendě vykazuje délka a ks. Má to ještě další nedostatek. A to, vykazování zdíva. Při převodu na 3d prvek nedojde k odečtení kubatury zdiva v oblasti překladu/3d prvku. Zde ale lze ošetřit - upravit všechny legendy zdiva tak, aby se odečítala kubatura 3d prvku s atributem:Název objektu,... S parapetem je to to samé. Třeba to bude oštřeno v Allplanu 2013. :-)

Parapet řešit přes zábradlí opravdu jde. Po úpravě legendy dokonce vykáže spráně délku. Šířka zůstává trochu problém, ale třeba se časem dořeší.


https://connect.allplan.com/ verwendet Cookies  -  Mehr Informationen

Akzeptieren