Requisiti minimi:

• Processore Intel Core 2 oppure compatibili
  • 4 GB RAM
  • 5 GB di spazio libero su disco
  • Scheda grafica compatibile OpenGL 3.3 con 1
    GB RAM, risoluzione 1280 x 1024

Requisiti consigliati

• Processore Intel Core i7 o Core i5 oppure compatibili
  • 16 GB RAM
  • Risoluzione video fino a 2560 x 1600
    (for higher resolutions as of 4K the scaling of the operating system can be used (≥Windows 8.1); multiple monitors should be operated with the same resolution)
  • Scheda grafica compatibile OpenGL 4.2 con 8 GB RAM
    e certificazione conforme a :

Requisiti minimi:

• Windows 10, 64 bit
  • Windows 8.1, 64 bit
  • Windows 7, 64 bit, Service Pack 1
  • Windows Server 2016, Standard Edition (per Citrix XenApp)
  • Windows Server 2012 R2, Standard Edition (per Citrix XenApp)

Server dati supportati:

• Windows Server 2016
  • Windows Server 2012 R2
  • Windows Storage Server 2016 per NAS

Sistema operativo consigliato:

• Windows 10, 64 bit

Server dati raccomandato:

• Windows Server 2016

Utilizza il nostro "System Test" per verificare se il tuo PC soddisfa i requisiti tecnici per Allplan 2018. Scarica il file e avvia il software, che controllerà la compatibilità tra il tuo computer e Allplan 2018.

Download System Test

MINIMUM SERVER SETUP FOR UP TO 2 ALLPLAN USERS

• Intel Xeon E5 processor or compatible
  • 32 GB RAM
  • NVIDIA Grid server graphics card with at least 2 GB per user

RECOMMENDED SERVER SETUP FOR UP TO 5 ALLPLAN USERS

• 2 x Intel Xeon E5 processor with at least 3 GHz each
  • 64 GB RAM'NVIDIA Grid server graphics card with at least 2 GB per user

RECOMMENDED SERVER SETUP FOR MORE THAN 5 ALLPLAN USERS

• You need a separate server for every five All-plan users. Make sure that each server meets the requirements stated above

* for Citrix XenDesktop and XenApp

• Citrix XenDesktop 7.9 / Windows 10 Pro,
  • 64-bit for virtual desktop or Citrix XenApp 7.9 / Windows Server 2016, 64-bit
  • WIBU license server on a separate server
  • Allplan 2018-0-1 or later

NOTES/RESTRICTIONS

• The Allplan performance under Citrix depends on the network performance and can be so-mewhat slower compared to local installations
  • An external connection requires a high-per-formance setup: a latency of not more than 20 milliseconds and a bandwidth of at least 16 Mbit/s (recommended: 25 Mbit/s).
  • You are advised to set the size of the cross-hairs to off (cursor only) in the Allplan option

* for Citrix XenDesktop and XenApp

Die Hardwareempfehlungen für den Citrix Server variieren je nach Windows Server Edition. Systemempfehlungen für diese Editionen finden Sie auf der Website von Microsoft:

microsoft.com

Informationen über Dimensionierung, Optimierung und Inbetriebnahme von Citrix finden Sie auf der Citrix Website:
support.citrix.com

* für Citrix XenDesktop und XenApp

• Funzionalità Allplan CAD & Allplan Exchange (a partire da Allplan 2013)
  • Accesso internet veloce (almeno 1.000 kBit/sec)
  • Versione Adobe® PDF Reader aggiornata
  • Versione antivirus aggiornata
  • Il nostro sito web (Allplan Exchange) utilizza una certificazione SSL ufficiale. Per garantire il corretto funzionamento dell’applicazione desktop Allplan, impostare questo URL come indirizzo attendibile nel proprio Firewall nelle impostazioni Proxy.
  • Versione browser Internet aggiornata (con attivazione e memorizzazione dei cookies)
    • Windows Internet Explorer
    • Mozilla Firefox