Forum Allplan

ASOCIATIVNÍ SOUPISKA - uložení [Risolto]


Dobrý den,

lze nějakým způsobem osazenou asociativní soupisku uložit zpět z projektu do knihovny? Tvořím vlastní soupisky a povedlo se mi je smazat z knihovny. Ovšem v jednom z projektů je mám osazené. Děkuji.

Dobrý deň,
vymazali ste si asociatívne legendy z knižnice Standard?
Legendy osadené vo fólii neobsahujú samotnú definíciu, t.j. nie je možné ich z osadenia uložiť ako zdroj.
Pre znovuzískanie pôvodných legiend spustite opätovne inštaláciu Allplanu a zvoľte možnosť aktualizace. Inštalácia pridá chýbajúce súbory.

Pekný deň,po uložení asociatívnej súpisky sú niektoré veci spravené nie celkom tak ako to potrebujem a preto by ma zaujímalo či sa dá dodatočne do nej dopisovať prípadne ju nejako upraviť. Napríklad v legendách materiálov potrebujem k materiálom dopísať viac informácií, alebo v legende miestností by som tiež potreboval niečo pomeniť. Lebo dá sa to aj tak, že si dopíšem v miestnostiach alebo v konštrukciách to čo potrebujem, ale je to veľmi zdĺhavé najmä keď je nedostatok času pri finálnej úprave projektu. Keby tam fungovalo niečo také, že súpisku mi osadí a môžem si nakliknúť do daného textu a upraviť.

Zdravím,
je možné modifikovať zdroje existujúcich súpisiek/legiend alebo vytvárať nové súpisky/asociatívne legendy prostredníctvom modulu Soupisky (modul Rozširujíci moduly). Táto téma je ale príliš obsiahla na vysvetlovanie vo fóre. Je nutné naštudovať nápovedu k tomuto modulu.
Popr. využiť príručku k tejto téme:
http://campus.allplan.com/cz/ke-stazeni/?tx_acfedownloads_pi1[cat_id]=18&tx_acfedownloads_pi1[dl_id]=140
táto je len v DE jazyku.

Jasné vďaka, fuu škoda, že v nemčine . Tomu ja rozumieť nebudem keby bola aspoň v angličtine. No nevadí zatiaľ skúsim pozrieť aspoň tú nápovedu. Ale to teda znamená, že samotná súpiska sa po vložení nedá rozložiť na jednotlivé texty... Mne osobne súpisky z allplan content neprekážajú, mne stačia ja som spokojný, horšie je, že sa vyžaduje odo mňa mať ich iné. Takže nakoniec si budem musieť vystačiť aspoň v niektorých veciach s manuálnym nakreslením a vypísaním potrebných vecí ručne.

Děkuji za odpověď. Nejednalo se o standartní soupisky, ale o vlastní uložené jako KANCELÁŘ. Tzn. tvorba znova ...

Peter:
Zdravím,
Asociatívna legenda sa dá rozložiť na texty. Pravým tlačítkom myši na legende vyvoláte kontextové menu a zvolíte príkaz - Zrušení. Týmto rozložíte asociatívnu legendu na editovateľné texty. Samozrejme legenda už nebude prepojená z modelom.

Aha tak fajn, ešte som sa s tým nehral od kedy som sem písal. Tak to by sa dalo aspoň takto spraviť, super vďaka.


https://connect.allplan.com/ utilizza cookies  -  Maggiori informazioni

Accetta