Forum de la communauté Allplan

Variabilný text - dvere

Balises:

Dobrý deň,

mám otázku týkajúcu sa variabilného textu dverí. Chcel by som si vytvoriť vlastný objekt dverí, ktoré by sa správali rovnako ako dvere zo zložky STANDARD. Tzn. že ak si tento objekt vložím do otvoru, chcem aby sa mi zobrazil variabilný text podla mierky/štýlu plánu atď. Existuje postup ako to docieliť?

Ďakujem za pomoc

Zdravím Vás,

Variabilné texty, legendy, reporty sa v Allplane robia v samostatnej záložke v časti Rozširujúce moduly-šablony - Reporty,legendy, variabilné texty. Po kliknutí na funkciu Variabilný textsi môžete z dynamického panela vybrať už vytvorený variabilný text, ktorý je v programe pomocou Načteni alebo modifikovať pomocou Modif... Ak chcete vyrábať vlastný variabilný text použijete atribut teda to čo bude program vypisovať. Napríklad Rozmezí - Obecne a atribut dátum a program Vám bude vypisovať dátum. Po nakreslení značky, tabulky, iného tvaru, vložení atrubútov, prípadne vzorca dáte poslednu časť definice interných vrstiev objektu teda Defini a potom vyberiete chovanie textu (Závislosť na) či už vzhľadom na vzťažnú mierku alebo štýl plánu treba mať zapnutý náhľad. Vyberiete komplet značku s variabilným textom a program sa bude pýtať kam ju chcete uložiť (kancelária, projekt).Skúste si aj načítať variabilný text z časti Standard - Knižnica Popis SK - Popis dverí aby ste videli ako to vyzerá, prípadne rohové razítko. Takto sa dajú robiť aj asociatívne rozpisky. Pozor na mierku v akej to načítate tie rohové razítka su zvyčajne v M 1:1 treba prepnúť mierku. Cesta v pomôcke.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Pièces-jointes (1)

Type: image/jpeg
Téléchargé 530 fois
Size: 202,58 KiB

Dobrý deň,

ďakujem za vysvetlenie. Zaujíma ma ale ešte jedna vec.

Vytvorím dvere a vložím do nich objekt 1kr Otočné. Kliknem na nich pravým tlačidlom a vyberiem možnost modifikácie objektu. Tu by som teoreticky mal mať medzi definovanými vrstvami aj bublinu dverí, však táto sa to nenachádza. Ako je to možné?

Ďakujem

Zdravím

Tak ako som písal variabilné texty sú zavislé či už od vzťažnej mierky ale štýlu plánu. Tie objekty, ktoré sú v Allplane fungujú tak isto, čiže po zmene mierky na 1:50/ 1:100 napríklad dôjde k aktivácii popisu pomocou variabilného textu s bublinou či bez. Tie ktoré sú v STANDARDE sú závislé od vzťažnej mierky nie štýlu plánu. V predošlej pomôcke som Vám to vyznačil Závislý od VM od mierky po mierku nastavíte. Raz dáte závislosť od mierky 0 -50 vyznačíte popis dverí celý aj s bublinou ( 1. definice dielčej vrstvy) a druhý raz prepíšte závislý od VM - mierka 50-100 vyznačíte popis dverí (2 .definice dielčej vrstvy)bez bubliny vždy s rovnaký vzťažným bodom dáte ESC a program sa opýta kam chcete variabilný text uložiť. Tým docielite pri zmene mierky zmenu popisu. Zvyšok je už len spojenie s objektom a tvorba objektu kompletného objektu.

Doplnenie: V pomôcke pridávam ako sa následne robí popis dverí s využitím bubliny, aby Vám tam písalo značku.

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

S pozdravom
Marek Fedor
Allplan Coach

Pièces-jointes (3)

Type: image/jpeg
Téléchargé 479 fois
Size: 87,18 KiB
Type: image/jpeg
Téléchargé 498 fois
Size: 302,10 KiB
Type: image/jpeg
Téléchargé 458 fois
Size: 112,76 KiB

Ďakujem za vysvetlenie,

tvorbe variabilných textov teraz už rozumiem. Zmiatlo ma to, že keď si vytvorím dvere s objektom zo zložky STANDARD a dám editovať objekt, nedopracujem sa nikdy k tomu, aby som samotný variabilný text akokoľvek modifikoval, pretože v objekte akoby nebol. Akonáhle ho ale vložím do otvoru, tak sa tam variabilný text zobrazuje a pracuje správne.

Dobry den,
nema niekto vytvorene dvere s variabilnym textom a popiskami,
a vedel by tu dal link na ne.
1, ked vytvorim dvere cez smartpart dvere vyzeraju super,
ale variabilny text ukazuje sirku otvoru a nie svetli sirku dveri
2, ked vytvorim dvere cez modelar okien neviem vytvorit dvere ktore su z 2/3 presklenne
a nemaju klucku.
Nie kazdemu sa chce cely den nastavovat veci ako maju byt.
dakujem.


https://connect.allplan.com/ utilise des cookies  -  Plus d'informations

Accepter