Support Forum

přenesení nastaveni hladin do jiného počítače


Dobrý den v jednom počítači jsme si nastavil hladiny tak jak jsme potřeboval. Pak jsme dal zalohovat projekt. Načetl jsme ho v jíném počítači, ale hladiny se nepřenesly. Jak bych si je měl uložit a následně použít kdekoliv? Děkuji.
Další dotaz by byl na hladiny.
Líbilo by se mi aby nejaké hladiny byli nastavené pomocí jednoduchého převzetí vlastností a nekteré aby měli přiazené STYLOVOU čáru... je možná taková kombinace? Nebo by mi stačilo aby ve fázi studie byly hladiny volně volitelné a ve vyšších stupních pevně přiřazené stylové čáry atd.
Děkuji

Dobrý deň,
najprv k prvej sekcii:
Aby boli špecifické hladiny dostupné aj pri prenesení projektu, je potrebné nastaviť definíciu hladín u kancelárie do projektu a to buď:
1. Pri tvorbe projektu (obr.1)
2. hocikedy v obecných nastaveniach projektu (obr.2)
3. Ak je už projekt vytvorený a nemá správnu štruktúru hladín, prehoďte pre tento projekt definíciu hladín z kancelárie do projektu (krok2) a potom načítajte uloženú štruktúru hladín podľa obr.3
Samozrejme predtým si ju musíte najprv z originálneho projektu uložiť

Definíciu pre Hladiny - projekt, odprúčam nastaviť vždy pri novom projekte, aj keď nebudete používať nejaké špeciálne nové hladiny, ale stačí Vám existujúca Štruktúra hladín, pretože ak importujete do projektu veľké množstvo najmä dwg súborov, tieto zo sebou prinášajú veľa hladín, ktoré sa nabalujú a zbytočne tak rozširujú hladiny kancelárie. Pritom boli určené len pre daný projekt. Ak teda nastavíte hladiny na projekt, importované hladiny budú dostupné len v danom projekte, v ktorom prebehol import, čo je omnoho logickejšie.

Attachments (3)

Type: image/jpeg
Downloaded 331 times
Size: 69,14 KiB
Type: image/jpeg
Downloaded 345 times
Size: 141,32 KiB
Type: image/jpeg
Downloaded 348 times
Size: 97,09 KiB

Nastavenie pre hladiny môžete kombinovať. Na niektoré hladiny môžete naviazať prevzatie preddefinovaného pera, farby,... a na iné môžete použiť štýlovú čiaru (viď. obr2).
Ak chcete, aby ste po výbere hladiny ale mohli zmeniť v pripade potreby formát, je potrebné aktivovať jednoduché prevzatie (obr.2)

Attachments (2)

Type: image/jpeg
Downloaded 381 times
Size: 168,75 KiB
Type: image/jpeg
Downloaded 372 times
Size: 191,30 KiB

https://connect.allplan.com/ uses cookies  -  More information

Accept