Výsledek hledání

1 - 2 (2)
  • 1
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014 / Allplan 2013 / Allplan 2012 / Allplan 2011  | Poslední změna: 05.10.2020
 

Otázka:

Jak se dají po aktualizaci převést všechny projekty najednou?



Odpověď:

Ujistěte se, že existuje zálohování dat všech projektů!

Proveďte následující kroky:

  • Ukončete program Allplan na všech pracovních místech.
  • Pouze při použití síťového manažera:
    Přihlaste se jako správce programu Allplan (sysadm).
  • Spusťte Allmenu
  • Pouze při použití síťového manažera: Ujistěte se, že jsou v provozu všechny počítače, na kterých jsou uloženy projekty.
    To můžete zkontrolovat pomocí:
    Allmenu -> Síťový manažer -> Informace -> Zobrazit seznam projektů(ve druhém sloupci je počítač, ve kterém je projekt).
  • Nastavte velikost fólie na počítači, kde se bude provádět konverze dat na nejvyšší hodnotu:
    Allmenu ->Service ->Hotlinetools->docsize ->256 (nebo 1024, pokud je k dispozici) ->HH
    Upozornění:
    Velikost fólie lze po konverzi dat vrátit na původní hodnotu.
  • Spuštění konverze dat (pouze na počítači, na kterém jste změnili velikost fólie):
    Allmenu ->Service ->Hotline-Tools -> datwaprjs: Převod dat - všechny projekty
    Jestliže odpovíte na obě následující hlášení "Ano", je provedena konverze dat pro všechny projekty.



Upozornění:

Uvědomte si, že rychlost konverze dat je závislá na různých faktorech:

  • počet projektů
  • velikost projektů
  • rychlost počítače, na kterém se konverze dat provádí
  • rychlost sítě


Konverzi dat lze spustit z více pracovních míst zároveň.

Uložit PDF  FAQ_CS_Prevest_najednou_vsechny_projekty_Allplan.pdf...
Verze:  Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014  | Poslední změna: 25.11.2019
 

Otázka:

Jak lze trvale změnit u určitých funkcí (ukládání / import) nabízenou cestu?



Odpověď:

Při ukládání, importování a exportování elementů nebo souborů nabízí program Allplan automaticky určitou cestu, resp. složku, do které se mají data uložit nebo ze které se mají data načíst.
Můžete různým typům souborů programu Allplan zvolit navrhované složky, do které se budou standardně ukládat. Takto zvolené složky se nabízí standardně v dialogu ukládání příslušného typu souboru, lze je však kdykoli změnit.

Tato hodnota se nechá pro jednotlivé příkazy nastavit individuálně.
Zvolte k tomu příkaz Nástroje ->Nastavení... -> Pracovní prostředí(do V2009 Nástroje ->Nastavení... -> Všeobecná nastavení-> Registrační kartaNastavení").

Na Místě uloženíresp. Nastavení cestydostanete možnost, navržená místa pro uložení přednastavit. Pro nastavení máte k dispozici nastavení Projekt, Privát, Volné a Poslední:

  • Projekt: Typ souboru je standardně uložen v aktuálním projektu (není k dispozici u NDW a NPL souborů).
  • Privat: Typ souboru se standardně uloží v Privátním projektu uživatele.
  • Volná: Cesta pro typ souboru je libovolně volitelná. Zvolte cestu tak, že kliknete buď ve sloupci Složka na cestu a zadáte novou cestu nebo kliknete ve sloupci Prohledat na ... a zvolíte cestu v dialogu výběru souboru.
  • Poslední: Typ souboru se standardně uloží v naposled zvolené cestě.
Uložit PDF  FAQ_CS_Nadefinovani_cesty_ukladani.pdf
1 - 2 (2)
  • 1
https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím