Výsledek hledání

1 - 2 (2)
  • 1
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014 / Allplan 2013  | Poslední změna: 01.10.2020
 

Otázka:

Nový počítač má nahradit stávající.
Jak lze převést stávající soubory a nastavení stávající instalace programu Allplan?



Návod:

Pozor, tento návod platí pouze u instalace pro samostatné pracovní místo.
Na nový počítač nainstalujte program Allplan stejné verze a převeďte soubory následujícím způsobem:

1. Přenos dat:
Převeďte následující složky ze starého počítače na nový:
složku Projekt (PRJ)
složku Kancelář (STD) a
složku Uživatel (USR)

Umístění těchto složek lze zjistit - stejně jako na starém počítači - následujícím způsobem:
Allmenu -> Service -> Hotlinetools-> Showcf: Zobrazení systémových proměnných ->OK
Údaje ke složkám jsou za zkratkou PRJ, STD a USR

2. Převzetí konfigurace panelu nástrojů:
Vyexportujte konfigurace starého počítače přes Zobrazit -> Panel nástrojů -> Přizpůsobit… -> Export...
Na novém počítači je můžete potom přes Zobrazit -> Panel nástrojů -> Přizpůsobit… -> Import...opět načíst.

Uložit PDF  FAQ_CS_Nova_instalace_na_novem_pocitaci_s_prevodem_d...
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017  | Poslední změna: 16.10.2020
 

Otázka:

Jak se dají dodatečně nainstalovat další pracovní místa do stávající sítě (s nebo bez síťového manažera)?



Odpověď:

Před instalací dalších pracovních míst zjistěte přesné umístění "Centrální datové složky" na již instalovaném pracovním místě. Otevřete v něm program Allmenu. V okně Allmenu se zobrazí přesná cesta "Centrální datové složky".

Při instalaci dodatečného pracovního místa zadejte tuto cestu na místo "Centrální datové složky".



Upozornění:

  • Pozor, nové pracovní místo musí mít nainstalovanou stejnou verzi, jaká je již nainstalovaná na ostatních.
  • Ujistěte se, že nainstalované dodatečné pracovní místo bude nainstalováno se stejnou podmínkou, tedy jako "Síťová instalace se síťovým manažerem", resp. "Síťová instalace bez síťového manažera". Instalace se síťovým manažerem poznáte v menu Allmenu "Síťový manažer".
  • Stávající data (projekty atd.) v centrální datové složce se při dodatečné instalaci nezmění a ani nepřepíší.
  • Pokud se na novém pracovišti zakládají noví uživatelé, pak se tito musí případně nově založit ve správě Workgroupmanageru.
  • (Do verze 2014: Pokud je pracovní místo zároveň Allplan-server, pak se nedá centrální složka dat zjistit výše popsanou cestou.
    V tomto případě je jako centrální datová složka uvedena místní složka.
    Pro zjištění centrální složky pro ukládání souborů vyberte jiný počítač.)
Uložit PDF  FAQ_CS_Dodatecna_instalace_Allplan_do_site.pdf ...
1 - 2 (2)
  • 1
https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím