Výsledek hledání

1 - 3 (3)
  • 1
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016 / Allplan 2015 / Allplan 2014 / Allplan 2013 / Allplan 2012 / Allplan 2011  | Poslední změna: 05.10.2020
19 user(s) found this FAQ helpful

Otázka:

Jak se dají po aktualizaci převést všechny projekty najednou?



Odpověď:

Ujistěte se, že existuje zálohování dat všech projektů!

Proveďte následující kroky:

  • Ukončete program Allplan na všech pracovních místech.
  • Pouze při použití síťového manažera:
    Přihlaste se jako správce programu Allplan (sysadm).
  • Spusťte Allmenu
  • Pouze při použití síťového manažera: Ujistěte se, že jsou v provozu všechny počítače, na kterých jsou uloženy projekty.
    To můžete zkontrolovat pomocí:
    Allmenu -> Síťový manažer -> Informace -> Zobrazit seznam projektů(ve druhém sloupci je počítač, ve kterém je projekt).
  • Nastavte velikost fólie na počítači, kde se bude provádět konverze dat na nejvyšší hodnotu:
    Allmenu ->Service ->Hotlinetools->docsize ->256 (nebo 1024, pokud je k dispozici) ->HH
    Upozornění:
    Velikost fólie lze po konverzi dat vrátit na původní hodnotu.
  • Spuštění konverze dat (pouze na počítači, na kterém jste změnili velikost fólie):
    Allmenu ->Service ->Hotline-Tools -> datwaprjs: Převod dat - všechny projekty
    Jestliže odpovíte na obě následující hlášení "Ano", je provedena konverze dat pro všechny projekty.



Upozornění:

Uvědomte si, že rychlost konverze dat je závislá na různých faktorech:

  • počet projektů
  • velikost projektů
  • rychlost počítače, na kterém se konverze dat provádí
  • rychlost sítě


Konverzi dat lze spustit z více pracovních míst zároveň.

Uložit PDF  FAQ_CS_Prevest_najednou_vsechny_projekty_Allplan.pdf...
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016  | Poslední změna: 01.10.2020 10:44
2 user(s) found this FAQ helpful

Otázka:

Jak načíst data ze starší verze?



Odpověď:

Allplan podporuje převzetí dat ze tří předchozích verzí.
Lze tedy načíst následující data:

cílová verze <- od verze

2016 <- 2013
2015 <- 2012
2014 <- 2011
2013 <- 2009
2012 <- 2008
2011 <- 2006
2009 <- 2005
2008 <- 2004
2006 <- 2003
2005 <- 17
2004 <- 16

Nelze zaručit, že data, která byla vytvořena pomocí starší verze, budou moci být znovu načtena a upravována. U starších dat může být konvertování neúplné nebo zčásti vadné, což může mít dopad především na inteligentní stavební prvky.


1. Archivovaná data ze starších verzí (až do 3 starších verzí):

Přeměnu dat lze provést dvěma způsoby:

  • Načtěte vytvořené a archivované zálohy projektů v Allmenu pod
    Allmenu -> Zálohování dat – načíst zálohu
    do Vašeho projektového stavu, a převeďte projekty tak, že každý z načtených projektů jednou otevřete.
  • Nahrajte archivovanou zálohu v Allemenu pod
    Allmenu -> Soubor -> Dokumenty libovolné verze na &apos;...\Externí&apos;načíst
    do externí cesty.
    Konvertovaná data můžete dále zpracovávat v ProjectPilot.



2. Archivovaná data ze starších verzí Allplan (starší než 3 starší verze):

  • Nejprve můžete vyzkoušet, jestli se bezchybně načtou staré projekty podle popisu v bodu 1.
  • Pokud máte k dispozici starou verzi programu Allplan, můžete ji nainstalovat. Načtěte vytvořené a archivované zálohy do staré verze programu Allplan a přes Allmenu převeďte projekty, nebo - pokud jste načetli celou zálohu projektu - jednou otevřete každý načtený projekt. Pak opakujte tento postup pomocí novější verze (max. 3 verze novější), než budou data k dispozici ve verzi, která je max. 3 verze starší, než Vaše aktuální.
  • Pokud nemáte žádnou starou verzi programu Allplan, pak můžete převést data za poplatek do aktuální verze. Obraťte se na Technickou podporu -> support.de@allplan.com




Upozornění:

  • Existuje možnost správy dat přes kompletní soubor projektových dat. Viz další FAQ v Allplan Connect Portal https://connect.allplan.com/cs/faqid/20090408124904.html
  • Pokud disponujete dostatečnou kapacitou pevného disku, měli byste samozřejmě všechny projekty nahrávat a uchovávat v souboru projektových dat. Při převodu dat všech projektů se u každého upgrade přejde na aktuální verzi.
  • Pokud existují knihovny objektů vztažené k projektu, měla by se také jednorázově převést také tato knihovna objektů.
Uložit PDF  FAQ_CS_Prevod_dat_ze_starsich_verzi_v_programu_Allpl...
Verze:  Allplan 2021 / Allplan 2020 / Allplan 2019 / Allplan 2018 / Allplan 2017 / Allplan 2016  | Poslední změna: 30.09.2020
Not voted yet. Be the first to vote this FAQ as helpful!

Dotaz:

Lze při instalaci síťového manažera uvolnit pro uživatele vícero projektů zároveň?



Odpověď:

Je možné uživatele uvolnit pro více projektů resp. určit jako vlastníka projektu.

Postupujte při tom následovně:

Přihlaste se jako správce programu Allplan.
Založte případně pro nového uživatele Windows přístup do programu Allplan: Allmenu -> Síťový manager -> Konfigurace -> zřídit uživatele
(od Allplan 2014:Allmenu -> Síťový manager -> Správa uživatelů)

Spusťte Allplan a ProjectPilot
Soubor-> ProjectPilot

Otevřete v levém okně složku Projekty.
V pravém okně Obsah "Projektů" jsou vypsány jednotlivé projekty.

a. Více projektů schválit:
Označte v pravém okně požadované projekty, ke kterým mají uživatelé získat nebo mají přijít o přístup (klávesy CTRL, resp. SHIFT, nebo přetáhnout okno).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Oprávněné přidat / odebrat...
Dialogové pole Oprávněné přidat / odebratje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu všech uživatelů, kterým chcete přidat, resp. odebrat přístupová práva pro označené projekty.
Upozornění:
Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze pro výběr; nepředstavuje žádný přehled oprávněných uživatelů aktuálně přiřazeným projektům.

Klikněte na Přidat resp. Odebrat.
Pro zvolené uživatele se přidají, resp. odstraní přístupová práva. Přitom není důležité, zda již přiřazení oprávnění uživatelé se znovu přidávají, resp. nepřiřazení uživatelé se odebírají.

b. Určit vlastníka projektu pro vícero projektů
Označte v pravém okně požadované projekty, pro které chcete definovat vlastníka (klávesy CTRL, resp. SHIFT).

Klikněte pravým tlačítkem myši na jeden z označených projektů a potom v kontextovém menu na
Změnit vlastníka projektu...
Dialogové pole Určit vlastníkaje zobrazeno.

Aktivujte v seznamu uživatele, který má být novým vlastníkem označených projektů.
Upozornění: Zobrazený seznam uživatelů slouží pouze k volbě; pouze jeden uživatel může být definován jako vlastník

Klikněte na OK.

c. Vlastníka projektu určit pro jeden projekt resp. projekt jednotlivě schvalovat (také pro dřívější verze):
Klikněte v pravém okně ProjectPilotu pravým tlačítkem myši na požadovaný projekt a pak v kontextovém menu na Vlastnosti.
V okně Vlastnosti pro <Název projektu>můžete v registru Bezpečnost určit vlastníka a oprávněné.



Upozornění:

Předpokladem pro přidání/odstranění uživatele projektu a pro definování vlastníka projektu je, že dotčené projekty jsou již konvertovány v aktuálním formátu programu Allplan.

Uložit PDF  FAQ_CS_Uvolneni_vice_projektu_pro_uzivatele.pdf ...
1 - 3 (3)
  • 1
https://connect.allplan.com/ používá cookies  -  Více informací

Souhlasím